perjantai 22. toukokuuta 2020

Yksisarvissynttäreitä
Rakas kuopuksemme täyttää tänään jo kolmevuotta! Kyllä se aika on nopeasti taas mennyt. Juhlimme neidin synttäreitä jo eilen, perhepiirin kesken porrastetusti. Väkeä kävi myös pitkin viikkoa, muistaen käsipesut ja turvavälit. Jessikan toiveet tarjoiluihin olivat yksisarviskakku, tikkareita ja jäätelöä. Toteutin näistä toiveista vain yhden, koska mitä vähemmän, sen parempi.

Yksisarviskakun tein Kinuskikissan ohjeella. Tämä oli kyllä helppo ohje seurata, ja kakku oli jokaisen mieleen. Uusi ja hyvä vinkki itselleni oli tuo kattilan käyttö apuna pyöreän kakun kasauksessa, helpottaa huomattavasti elämää! Voi olla, että vielä minä joskus innostun leipomisesta!
En ole ikinä ollut mikään leipomisen ystävä. Vaikka kuitenkin edellinen blogini monesti täyttyikin ketoleivonnaisista, myönnän nauttivani suolaisten ruokien valmistamisesta enemmän. Itse leipomisessa on kyllä ne omat puolensa, tiedät mitä laitat suuhusi ja pystyt välttelemään äklömakeaa olemusta.

Mitä synttärijuhliin tulee, Jessika sai mieluisia lahjoja jo pitkin viikkoa sukulaisilta. Pääosin juurikin yksisarvisaiheisia, koska hei, ovathan ne se neidin juttu! Juhlapäivän aamuna oltiinkin tarmoa täynnä, herättiin ennen kuutta ja puettiin ensimmäisenä prinsessamekko päälle ja vaadittiin äitiä tekemään kakku valmiiksi. Neiti ei kuitenkaan kakkua syönyt, vaan maistoi ja kehui, että se oli pahaa. Joten sori, valehtelin aikaisemmin kun kerroin sen olevan jokaisen mieleen, itse synttärisankari oli ainoa, joka ei kakusta piitannut. :D Leppoisa, rento ja vauhdikaskin päivä kaikin puolin.


Miten te olette tällaisena aikana synttäreitä juhlistaneet? Siirrättekö juhlia? Juhlitteko porrastetusti vai pienellä porukalla?

6 kommenttia:

  1. Ihania nämä lasten synttärikakut! Meilläkin on korona-aikana leivottu tavanomaista enemmän, mutta enemmän arkisia kuivakakkuja tyyliin bananabread tai tiikerikakku.

    VastaaPoista
  2. Minä niin haluaisin tuollaisen yksisarviskakun joskus tekaista, ehkäpä ensi vuonna kun neiti täyttää 3 :D

    VastaaPoista
  3. Aivan ihastuttava kakku. Minä vielä tilasin tänä vuonna meidän prinsessan yksivuotiskakun mutta ehkäpä ensi vuonna mummi tekee kakun itse!

    VastaaPoista

Kiitos mielenkiinnostasi kommentoimiseen! :)

© Katinkontit. Design by FCD.