tiistai 3. marraskuuta 2020

Haastan sinut suunnittelemaan viikon ruokalistan!

Oletko huomannut pakastimen ja kuiva-aine kaapin olevan täynnä tavaraa, joita ei tule käytettyä? Haluatko säästää rahaa? Jos sanoit kyllä, tämä auttaa ja helpottaa arkeasi. Sanonta on, hyvä suunnitelma on puoliksi tehty, ja se pitää täysin paikkansa!

Haastan sinut suunnittelemaan viikon ruokalistan!
Kuiva-ainekaappi pursuaa erilaisia pastoja, riisiä ja säilykkeitä. Pakastin on täynnä ruokaa, jota ei tule käytettyä. Rahaa menee kauppaan viikoittain huikeita summia, kauppalistasta huolimatta. Rupesin miettimään, että jos pystyn suunnittelemaan kauppalistan, miksi en ottaisi viikoittaisen ruokalistan  rakentamista siihen rinnalle!


Suunnittelen ensin ruokalistan, jolloin tulee katsottua ensin sinne kuiva-ainekaappiin, jääkaappiin ja pakastimeen. Tämän jälkeen on helppo suunnitella kauppalista sen pohjalta, mitä olen suunnitellut. Näin on helppo kierrättää pakastimesta sekä kuiva-ainekaapista löytyviä ainesosia ruoanlaitossa. Siinä säästää rahaa ja tämä on myös ekologista, sillä syntyy vähemmän ruokahävikkiä. Helposti kun se pakastimeen unohtunut liha vuodelta nakki, sekä kuiva-ainekaapissa lojuva 5 vuotta sitten vanhaksi mennyt jauhopussi lentää roskiin käyttämättömänä.

Haastan sinut suunnittelemaan viikon ruokalistan!

Tämä helpottaa huomattavasti arkea, sillä on helppo katsoa mitä ruokaa tehdä ja milloin sekä edellisen päivän ruoanjämiä on helppo jatkojalostaa seuraavana päivänä, esimerkiksi edellispäivän pasta ja jauheliha jatkojalostuu helposti makaronilaatikoksi. Olen myös huomannut, että tämä vähentää stressiä ja ruokaa on helppo lähteä laittamaan kun on tietty suunnitelma. Tässä myös säästää aikaa, kun ei tarvitse miettiä juuri siinä hetkessä, että mitä ruoaksi tänään.

Haastan sinut suunnittelemaan viikon ruokalistan!

En löytänyt mieluisaa pohjaa ruokalistalle netistä, joten rakensin pari erilaista vaihtoehtoa. Näitä on hyvin helppo muokata omanlaisekseen, esim. lisätä kohdat aamupalalle, lounaalle, päivälliselle ja välipaloille. Tein myös kaksi erilaista vaihtoehtoa siksi, että minun täytyy rakentaa kaksi erillistä menua, muulle perheelle sekä itselleni. Jos haluat, voit viikon ruokalista pohjan ladata ilmaiseksi täältä.


Miten sinä helpotat arkeasi? / Teetkö paljon suunnitelmia?  / Mikäli suunnittelet, oletko huomannut eroa entiseen? / Lähdetkö kokeilemaan viikon ruokalistan tekemistä?

8 kommenttia:

 1. Itse aina ajoittain innostun tuosta suunnittelusta ja sitten se unohtuu.. Yritän kyllä aika ajoin käydä kuivakaappia sekä pakastinta läpi ja käyttää sieltä tuotteita pois etteivät pääse vanhentumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä jännä, miten se suunnittelu unohtuu välillä, vaikka se olisi kuinka pitkään käytetty tapa. 🙈 Myönnän, välillä itsellänikin unohtuu, mutta ei siinä auta kuin alkaa uudelleen! 🤗

   Poista
 2. Joskus on yritetty tuota mutta hävikkiä syntyy niin paljon tuosta, että se ei meillä onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kiinnostaa, että miten teillä on syntynyt hävikkiä? 😱

   Poista
 3. Mä teen myös aina ruoka-, ja kauppalistat viikoksi. Kerran viikossa käydään sitten kaupassa hakemassa listan ruoat. Heräteostoksia tuppaa kyllä silti aina tulemaan. Varsinkin mieheni kiikuttaa kärryyn aina kaikkea ylimäärästä :D

  VastaaPoista
 4. Silloin kun tein enemmän vuorotyötä ja opiskelin samalla tuli suunniteltua ruokia. Nykyään ostan melko lailla samoja tarvikkeita kaappiin ja kasailen niistä erilaisia annoksia. Enemmän tekisi mieli testailla kaikenlaista uutta, mutta itselleen on niin tylsä kokeilla - päädynkin testailemaan uutta kun poikakaveri on kylässä!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  VastaaPoista

Kiitos mielenkiinnostasi kommentoimiseen! :)

© Katinkontit. Design by FCD.