sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Viikonloppu oli yhtä juhlaa

Meillä oli koko viikonloppu yhtä juhlaa. Perjantaina aloitettiin Kristianin 6v kaverisyntymäpäivillä. Lauantaina, virallisena syntymäpäivänä, juhlittiin synttäreitä sukulaisten ja kummien kesken. Sunnuntaina vietettiin isänpäivää, oma isänikin tuli tällöin vasta käymään.

viikonloppu oli yhtä juhlaa

Kaverisyntymäpäivillä tarjonta oli poppareita, sipsiä, karkkia ja jäätelöä niin sanotusti kakun tilalla. Jäätelö ei ollut lasten mieleen. En voi ymmärtää miten kukaan ei tykkää Ingmanin Rocky Road kermajäätelöstä! Siellä on jopa seassa vaahtokarkkeja! Tästä valaistuneena ensi vuonna tarjoan perus vaniljajäätelöä ja lapset saavat itse koristella jäätelönsä strösseleillä ja suklaakastikkeella. 


Kaverisynttäreille en keksinyt minkäänlaista ohjelmaa, ja lapsilla oli todella hauskaa! En muista koska viimeksi olisi puolitoistatuntinen kulunut noin nopeasti. Lapset keksivät itse tekemistä, ihmettelivät synttärisankarin lahjoja ja leikkivät erilaisia leikkejä. Jälkeenpäin kuultuna kuulemma kivaa oli! Lahjaksi tuli vaikka mitä, legoja, erilaista rakennettavaa ja limaa. Lima oli ainoa, joka ei ollut äidin mieleen, todella sotkevaa ainetta. Se saakin vaivihkaa kadota mystisesti roskiin.

viikonloppu oli yhtä juhlaa

Syntymäpäivänä olikin sitten jo sitä kakkuakin tarjolla! Pohjat tein edellisenä päivänä ja täytin, päällystin sen vain lauantaina. Siis tarkoituksellahan mä siitä tein nakukakun eikä mulla loppunut päällysteet kesken kaiken. Myös sokerimassasta muovailemani traktori oli pikemminkin tossun näköinen mötikkä kakun päällä. No kyllä se syötyä tuli, koska onhan se maku tärkein. Leipuria musta ei tehdä vieläkään.


Kakun lisäksi oli sitten tarjolla keksiä, karkkia, popparia, sipsiä ja suolaisena niin sanottua suolaista pannaria. Ohjeen pannariin löydät ruokavalioblogini puolelta. Tarjottavat menivät hyvin kaupaksi ja vieraat olivat tyytyväisiä. Synttärisankari oli myös tyytyväinen saamiinsa legoihin, työkoneisiin,  erilaisiin radio-ohjattaviin ja toimistotarvikkeisiin. Iso kiitos kaikille vieraille ja Kristiania muistaneille!

viikonloppu oli yhtä juhlaa

Isänpäiväksi en todellakaan leiponut enää kakkua. Olisi varmaan ollut sekin aikamoinen tyylinäyte. Sen sijaan aamupalaksi tarjoilin munaa ja pekonia, päivällä nautimme sitten hirvenjauhelihapullia lisukkeiden kera. Jotain edes vähän spessumpaa, varsinkin kun isäni tuli myös käymään kylässä. Hän sai kyllä vielä eilisen kakun jämät jälkiruoaksi kun me muut nautimme jäätelöä jälkiruokakahvilla. 


Lapset olivat tehneetkin isälleen lahjat ja kortit päiväkodissa, joten me emme sitten kotona tehneet kuin papoille kortit. Kristian oli tehnyt isälle heijastimen ja Jessikan kortissa oli kuvia neidistä isojen kirjaimien kanssa, joista muodostui isä. Kivat ja simppelit lahjat.


Monenmoista juhlaa ja monta lahjan saajaa meillä. Miten teidän viikonloppunne sujui?


4 kommenttia:

Kiitos mielenkiinnostasi kommentoimiseen! :)

© Katinkontit. Design by FCD.