keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Kalenterit vuodelle 2021: Näillä pidän elämäni hallinnassa!

Tänä vuonna tulen käyttämään apunani perus kalenteria, sekä bullet journalia. Kaupasta ostettua kalenteria käytän pääasiassa ajankäyttöön, sekä muistuttamaan koulutehtävien deadlineistä, että tenteistä. Bullet Journalia käytän sitten monipuolisemmin kaikkeen muuhun, kuten tiettyjen tavoitteiden saavuttamiseen, erilaisien asioiden seurantaan ja niin edelleen. 

Kalenterit vuodelle 2021: Näillä pidän elämäni hallinnassa!

Kalenterikseni valitsin kaupasta kovakantisen kalenterin, jonka sisäsivut ovat tehty kierrätetystä paperista. Tässä kalenterissa on ihan ensimmäisenä kaikki kuukaudet vuoden 2020 joulukuusta vuoden 2021 joulukuuhun aukeamina. Näin minun on helppo katsoa tärkeät deadlinet helposti yhden kuukauden kohdalta. Sivussa on myös pieni palsta kirjoittamiseen, johon voi laittaa tärkeitä muistiinpanoja kuukautta varten. Viikko näkymään kirjaan luentojen aikataulut ja muut menot, sekä myös ne tärkeät deadlinet. Tämä ratkaisu sopii minulle hyvin, koska perinteinen on vielä minulle se helpoin tapa hallita ajankäyttöäni.


Bullet Journalina minulla on tämä Tokmannista saatava glitterkantinen, pisteytetty vihko. Tähän olen jo joskus aikaisemmin raapustanut asioita, mutta nyt se tulee kulkemaan koko vuoden mukana. Aikaisemmin bujoiluni on nimenomaan kaatunut siihen, että olen yrittänyt tehdä siitä täydellisen ja liian kalenterimaisen. Nyt lähden täyttämään tätä rennolla ja minimalistisella otteella, joten kynnys sen täyttämiseen on matalampi. 

Kalenterit vuodelle 2021: Näillä pidän elämäni hallinnassa!

Tein ihan ensimmäiseksi bujooni avaimen, jolla minun on helpompi tarkistaa, millainen tehtävä tai asia on kyseessä. Seuraava näkymä on sitten vuosikatsaus, johon olen kirjannut suomalaisia liputuspäiviä ja ihan ihmisten syntymäpäiviä ylös. Tästä on helppo tarkistaa tärkeät juhlalliset päivät. Sitten päästään vuoden 2021 saavutukset aukeamalle, johon olen kirjannut asioita, joita toivon tältä vuodelta saavutettavaksi. Olen vielä kategorioinut ne elämä, terveys, raha ja ura kategorioihin. Näin on minusta helpompi saavuttaa tavoitteitansa ja toiveitansa, kun ne on omissa kategorioissaan.  Seuraavan aukeaman jätin alun perin tyhjäksi, jotta voisin siihen kehitellä jotain vuosiseurantaa. Toiselle sivulle sain jo aikaiseksi vuoteni pixeleinä, johon merkitsen mielialaani päivittäin värittäen ruudukkoa. Kiva sitten tutkailla myöhemmin, minkälaisia päiviä vuoteen mahtui!

Kalenterit vuodelle 2021: Näillä pidän elämäni hallinnassa!

Joka kuukausi tulen tekemään näkymän, jossa on kuukauden päivät ja viikot. Niiden viereen psytypalkkiin laitan kuukausittaisia saavutuksia, joita haluan kuukauden aikana saavuttaa elämässä, terveydessä, rahassa ja urassa. Alhaalle teen tavoitteita tätä blogia, youtubea ja instagramia varten kyseiselle kuukaudelle. Näin minun on helppo seurata ja katsoa, mitä olen kuukauden aikana ajatellut saavuttaa ja toteuttaa, kun kaikki löytyvät yhdeltä aukeamalta! Seuraavalle aukeamalle ennen viikkonäkymää olen toteuttanut listan, johon kirjoitan yhden positiivisen asian päivässä. Tekee mielenterveydelle hyvää etsiä edes yksi positiivinen asia päivästä ja saat hyvän tuulen ennen nukkumaanmenoa. Viereisellä sivulla onkin sitten erilaisia seurantoja, kuukautisten seuranta kuluvalta kuulta, sekä muutamia muita asioita, jotka haluaisin rutiiniksi arkipäivääni. Seuraan tässä myös, milloin olen julkaissut jotain blogissani, instassani tai youtubessani.


Kalenterit vuodelle 2021: Näillä pidän elämäni hallinnassa!

Viikkonäkymä bujossani on hyvin pelkistetty. Jokainen viikko mahtuu yhdelle sivulle. Tänne kirjaan asioita, jotka haluaisin toteuttaa sen päivän aikana. Esimerkiksi siivouspäivän, kauppapäivän, muita arkisia askareita ja asioita, jota ei välttämättä tee edes joka kuukausi. Kuten vaikka tavaroiden myyntiin laittoa Facebook kirppikselle. Kirjaan myös bujooni ideoita sen päivän kohdalle kun niitä saan. Näin ne on minulla jossain tallessa kirjattuna, koska helposti ne unohtuvat seuraavana päivänä.

 

Bujoilu on siis todella monipuolista, ja sitä voi toteuttaa ihan sillä tavalla kuin tykkää! Jotkut kirjaavat sinne vain muistoja, jotkut tekevät siitä oman näköisen kalenterin. Sen kirjo on niin laaja, että se on vain toteuttajasta kiinni minkälainen siitä tulee. Jos et ole vielä kokeillut, suosittelen lähtemään rohkeasti tekemään ja kokeilemaan bujoilua. Tämä kehittää luovuutta ja saa ainakin minut rentoutumaan!

 

Millainen sinun bullet journalisi on tai tulisi olemaan?

Miten hallinnoit ajankäyttöäsi vuonna 2021?


8 kommenttia:

 1. Yleensä mulle käy niin, että olen niin matti myöhäinen näiden kalenterien kanssa, että joudun tyytymään siihen mitä on jäljellä, en tällä kertaa. Sain valita ihan minkä vain kun olin hyvissä ajoin valitsemassa.

  VastaaPoista
 2. Mä mietin kalenterin hankintaa, mutta taidan tuolla Tehyn kalenterilla mennä tämänkin vuoden :D

  VastaaPoista
 3. Mulla on itseasiassa just ajankohtaista löytää uusi kalenteri, mutta kaikki kivat tuntuu olevan jo joka paikasta loppu :(

  VastaaPoista
 4. Bulletjournalin teko olisi kyllä tavallaan hauskaa, mutta tiedän itsestäni etten jaksaisi sitä ylläpitää :D Siksi ostankin hyvin tyhjän kalenteripohjan ja täytän sitä sitten väreillä, piirroksilla ja tarroilla pitkin matkaa :)

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista

Kiitos mielenkiinnostasi kommentoimiseen! :)

© Katinkontit. Design by FCD.