lauantai 2. tammikuuta 2021

Vuoteni 2020 pähkinän kuoressa

 Vuosi 2020 oli hyvinkin erilainen monilta osin. Vuoteen mahtui hyvin paljon vastoinkäymisiä, mutta myös onnen hetkiä. Voisi sanoa, että 2020 on ollut elämäni paskin vuosi ikinä. 


vuoteni 2020 pähkinän kuoressa

Vuoden 2020 aloitin nousemalla urallani apulaismyymäläpäälliköksi. Työmatka kasvoi puolella, mutta olin iloinen ja onnellinen tästä mahdollisuudesta. Halusin kovasti päästä näyttämään kykyni ja tehdä asioita. Poltin kuitenkin itseni nopeasti loppuun, ja jäin sairaslomalle.


Maaliskuussa psykiatri totesi minun sairastavan kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Diagnoosi tuli tavallaan yllätyksenä ja tavallaan ei. Olen jotenkin aina tiedostanut tämän sairauden olemassa olon mahdollisuuden. Nyt se vain oli virallista. Vaikka olo oli helpottunut, silti sitä ajatteli miten tästä eteenpäin? Voinko oppia elämään tämän kanssa? 

vuoteni 2020 pähkinän kuoressa

Yritin toukokuun puolessa välissä palata takaisin töihin osa-aikaisesti. Tunsin kuitenkin, että pääni ei vieläkään toiminut oikein ja tein virheitä. Otin virheet hyvin henkilökohtaisesti. Jäin jälleen sairaslomalle ja todettiin lääkärin kanssa, että paluu töihin ei ole enää mahdollinen.   Asiaa helpotti koulupaikka ammattikorkeaan, johon pääsisin kouluttautumaan uuteen. Näin jäin täysin pois töistä ja odotin koulun alkua.


Meitä oli nyt kaksi opiskelijaa kotona, joista toinen aloitti opintien ensimmäistä kertaa esikoulun merkeissä ja toinen uusien uramahdollisuuksien muodossa. Esikoululainen pääsi myös opettelemaan taksilla kulkemista ja ammattikorkeakoululainen bussilla kulkemista. Huomattavasti helpompaa mielelle kulkea julkisilla 1,5h matka suuntaansa, saatikka ajaa se omalla autolla. 

vuoteni 2020 pähkinän kuoressa

Olen joutunut ohjelmoimaan itseni uudelleen. Halusin aina olla täydellinen ja virheetön. Suoriutua asioista täydellisesti. Nyt olen joutunut opettelemaan erilaisen tavan, jotta en polttaisi enää itseäni loppuun. Olen joutunut opettelemaan antamaan itselleni aikaa ja olemaan itselleni armollinen. En sanoisi, että ohjelmointini olisi valmis. Vielä on paljon uuden opettelua eri osa-alueilla, mutta suunta alkaa olemaan oikea.


Vuoden 2020 lopussa olen edelleen rikkinäinen levy, jota yritetään mahdollisuuksien mukaan korjata jälleen eheäksi. Vuoden olen elänyt eräänlaisessa sumussa, josta olen etsinyt ulospääsyä. Toivottavasti löydän sen oikean reitin ulos sumusta! 


Millainen sinun vuotesi 2020 oli pähkinän kuoressa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mielenkiinnostasi kommentoimiseen! :)

© Katinkontit. Design by FCD.