tiistai 11. toukokuuta 2021

Sokerittomuuden positiiviset ja negatiiviset puolet.

Halusin tuoda teille esille, mitä positiivisia ja negatiivisia asioita olen huomannut omassa sokerittomuudessani. Edellisessä postauksessa avasin jo hieman, miksi sokerittomuus kannattaa ja millaisia terveydellisiä hyötyjä siitä on. Voit käydä sen lukemassa tästä.

 

sokerittomuuden positiiviset ja negatiiviset puolet
lasten karkkeja ei vahingoitettu kuvasutilanteessa.

Aloitetaan niillä positiivisilla asioilla, joita on huomattavasti enemmän kuin negatiivisia. Siihen päätelmään on helppo myös tulla luettuaan edellisen postaukseni. Positiivisuus on myös parasta ihmiselle, joten senkin vuoksi on hyvä tuoda esiin ensin ne positiiviset vaikutukset kuin negatiiviset.

 

Mieliala on paljon tasaisempi. Sokerittomuus on auttanut huomattavasti mielialan muutoksiin. Olen paljon leppoisampi, positiivisempi ja iloisempi. Myöskin kaksisuuntainen mielialahäiriöni pysyy hyvin kurissa sokerittomalla ruokavaliolla, enkä tarvitse enää lääkitystä. En myöskään stressaa enää niin paljoa asioita kuin ennen ja maailman kuva on muuttunut sokerittomuuden myötä paljon positiivisempaan suuntaan.

 

Nukun paremmin. Turha yöllinen heräily ja valvominen on vähentynyt HUOMATTAVASTI. Nukahdan myös paljon helpommin kuin ennen, ja mitä parasta, vielä ilman lääkkeitä! Ennen tarvitsin tosiaan lääkettä nukkumiseen, en enää. Huomaan myös olevan paljon pirteämpi ja iloisempi aamulla. Enkä tarvitse edes aamulla sitä kahvia heräämiseen, koska ei ole sitä niin sanottua aamukoomaa.

 

Jaksan paremmin. Tähän vaikuttaa myös juuri nuo kaksi edellistä muutosta. Koen, että minulla on paljon energiaa, aivot toimivat paljon paremmin ja se vaikuttaa vain positiivisesti koko kehoon. En koe väsymystä, enkä aivosumua. Ajatus luistaa ja vointi on yleisesti todella hyvä.

 

Ruoka maistuu paremmalta. Makuaisti on muuttunut hyvin paljon sokerista luopumisen jälkeen. Jopa kermavaahto pelkästään maistuu todella makealta nykyään! En ole sokerin tilalle ottanut mitään makeutusta, paitsi karppisokeria joskus leivonnaisissa. Muuten ollut täysin ilman. Se mahdollistaa aivan loistavan makumaailman, kun sokeri tai sen korvikkeet eivät ole pilaamassa makuaistia!

 

Sitten niihin negatiivisiin. Vaikka kuinka mietin ja mietin, niin en keksinyt kuin yhden asian. Ainoa asia jonka koen sokerittomuudessa negatiiviseksi on sosiaalisuus. Ihan kaikesta kun ei voi nauttia samalla lailla kuin muut ja välillä voi tuntea itsensä ulkopuoliseksi sen vuoksi. Myöskään täysin sokerittomia tai makeutusaineettomia tuotteita ei ole aina saatavilla, niin sitä välillä kokee jäävänsä jostain paitsi, esim. jäätelöllä käynti. Sitten saa siinä mahdollisesti selitellä elämäntapaansa ja valintaansa, vaikka eihän se muille loppupeleissä kuuluisi millaisia valintoja minä teen elämässäni. Voin itse näin hyvin ja paljon paremmin, joten miksi luopua sellaisesta asiasta?


Miten sinä koet sokerittomuuden? Millaisia ajatuksia ja tuntemuksia se sinussa herättää?

6 kommenttia:

 1. Vau minkälaisia muutoksia olet saanut kokea! itse en ole koskaan kokeillut sokeritonta elämäntyyliä tai muutenkaan mitään herkkulakkoja. Mutta sun kokemukset saa kyllä kiinnostumaan sokerin vaikutuksista kehoon! :)

  www.sangynalla.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on kyllä todellakin yllättäviä vaikutuksia, kun lukee muidenkin kokemuksia! :) Kannattaa ainakin joskus kokeilla!

   Poista
 2. Itselle ei juuri muutoksia ole tullut, vaikka sokerittomuutta on pidetty. Tai noh, alkoi heti uuden vuoden jälkeen ja päättyi Vappuna.

  VastaaPoista
 3. Itse en ihan 100% sokeria ole jättänyt pois, mutta pyrkinyt vähentämään radikaalisti. Sen olen huomannut, että aika nopeasti makupaletti tottuu vähemmän sokerisiin herkkuihin eli esim. jäisiin vadelmiin :D

  VastaaPoista

Kiitos mielenkiinnostasi kommentoimiseen! :)

© Katinkontit. Design by FCD.