tiistai 16. marraskuuta 2021

Opiskelumotivaatio hukassa? Kokeile näitä!

Opiskelumotivaatio on sellainen asia, joka on monesti hukassa. Varsinkin näin etäaikana voi olla vaikea asennoitua opiskelemaan siinä saman työpöydän ääressä, jossa tulee kulutettua aikaa pelaten ja somea selaten. Olen kerännyt vinkkejä, joilla voi helposti selättää motivaation puutteen ja lähteä etsimään kadonnutta motivaatiota takaisin. 


opiskelumotivaatio hukassa? Kokeile näitä!


Keskustele hetki itsesi kanssa. Kysy itseltäsi, että miksi opiskelet ja muistuta itseäsi asiasta. Haluatko päästä tulevaisuudessa unelmien työpaikkaan? Haluatko tehdä jonkun ylpeäksi? Opiskeletko oppimisen ilosta? Nämä ovat oivia apukysymyksiä kysymään opiskelun syitä itseltään ja muistuttamaan, miksi alun perin lähdit opiskelemaan. 


Tavoitteiden asettaminen. Edellisen kohdan lisäksi on hyvä lähteä asettamaan itselleen tavoitteita muistiin. Nimenomaan kirjoittamaan niitä muistiin, koska se tekee tavoitteista konkreettisempia kuin pelkkä pohdiskelu. Tavoitteet ovat myös paljon helpommin tällä tapaa saavutettavissa. Tärkeimmät säännöt tavoitteiden asettamiselle on realistisuus, konkreettisuus ja ajantasaisuus. Älä aseta tavoitteita, joita on mahdoton saavuttaa tietyssä ajassa mahdollisimman hyvin. 


Suunnitelmallisuus. Opiskelut kannattaa suunnitella etukäteen, jotta on helpompi valmistautua opiskelupäiviin. Kannattaa jakaa opinnot realistisesti, eikä lyödä monta kurssia päällekkäin samalle päivälle. On myös tärkeää jakaa isompi tavoite välitavoitteisiin, jotta aloittaminen on helpompaa. Siksi viikkokohtainen ja päiväkohtainen suunnitelma on oiva ratkaisu opiskelijan avuksi! 


Aloita pienin askelin. Opiskelujen aloittaminen pitkän motivaatiokadon jälkeen on monesti vaikeaa, siksi kannattaa aloittaa pienistä askelista. Älä opiskele heti 5h putkeen, vaan kokeile esim. 25min opiskelua, 5min taktiikkaa puolitoista tuntia. Ja aloita helpoimmasta päästä, älä vaikeammasta. Näin on helpompi pureutua takaisin opiskelumotivaation pariin.


Jokin ulkoinen motivaattori. Tämä voi myös helpottaa opiskeluihin paneutumista, koska sinulla on konkreettisesti jotain, jolla palkitset itsesi. Ruokaa ja makeisia en suosittele, koska ne vain saavat sinut tunnesyömisen pariin. Kannattaa lähinnä ottaa vaikka asenne, että saat katsoa jakson tätä sarjaa, kun olet tehnyt nämä päiväjärjestyksestäsi. Näin sinulla on jotain, mitä odottaa opintojen päätteeksi. 


Vaikeinta on todellakin aloittaa, mutta kunhan sen tekee alkaa helpottamaan. Inspiraatio ei koskaan tule itsestään silloin kun pitäisi. Aloita nyt, äläkä vasta huomenna, koska aika on oikeasti tärkeintä maailmassa! Sitä ei ole koskaan liikaa ja helposti asioita jää rästiin. Tsemppiä opiskeluihin ja toivottavasti tästä on apua kadonneen motivaation löytämiseksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mielenkiinnostasi kommentoimiseen! :)

© Katinkontit. Design by FCD.