tiistai 18. tammikuuta 2022

2 viikkoa vegaanina - näin se on vaikuttanut

Edellisessä postauksessa kerroin miksi ryhdyin vegaaniksi. Nyt olen ollut 2 viikkoa ilman eläinperäisiä tuotteita, joten olen jo huomannut miten se on vaikuttanut minuun. Täytyy huomioida, että olemme yksilöitä, joten välttämättä nämä vaikutukset eivät kaikilla toteudu. Meidän jokaisen tulisi löytää itsellemme se sopiva ruokavalio, jolloin voi hyvin. Sinulla se voi olla toinen, kun taas minulle toimii vegaanisuus kaikista parhaiten. Tästä päästäänkin itse asiaan, mitä olen huomannut olossani ja olemuksessani tapahtuneen.

 

2 viikkoa vegaanina - näin se on vaikuttanut

Turvotukseni on täysin poissa. Sen myötä on senttejä kadonnut, sekä olen laihtunut noin kilon viikossa. Se on hyvä tahti. Mukavaa myös kun turvotus ei haittaa, vaatteet istuvat paremmin päälle. Totta puhuen, pelkäsin kauheaa turvotusta, koska hiilarit. Olen yllättynyt, että vaikutus olikin päinvastainen! Samoin suoli voi yllättävän hyvin ja aineenvaihduntani selkeästi näyttää toimivan.

 

Ihoni voi todella hyvin. Varsinkin näin talvella se tahtoo olla kuiva ja finnit tahtovat kiusata naamaa. Ihoni on nyt hyvinvoivampi kuin koskaan aikaisemmin!

 

2 viikkoa vegaanina - näin se on vaikuttanut

Nukun paremmin. Siis todellakin, huomattavasti paremmin. Illalla kun menen nukkumaan, ei mene kauaa kuin nukahdan. Ennen pyörin parikin tuntia sängyssä ennen kuin nukahdin ja heräilin pitkin yötä. Olin hyvin väsynyt aamulla kun piti nousta. Nykyään nukun kuin tukki yöllä ja olen pirteä herätessäni viideltä aamulla herätyskelloon.

 

En voi myöskään oikein sanoilla kuvata, kuinka energinen oloni on. Jaksan huomattavasti paremmin henkisesti, sekä fyysisesti. Tuntuu, että en edes väsyisi ollenkaan. Henkinen puoli varsinkin on ottanut isoja harppauksia eteenpäin ruokavaliomuutoksen myötä. Fyysisesti sen huomaa siinä, että lenkillä on mukava käydä, eikä tule sen jälkeen väsymystä. Lihakset eivät edes tunnu menevän maitohapoille ollenkaan.

 

2 viikkoa vegaanina - näin se on vaikuttanut

Olen myös saanut ruokailuun rytmin! Ennen söin miten sattui, mutta nyt tulee syötyä säännöllisesti. Luulen, että tämän säännöllisesti syömisen sekä hedelmien ansiosta olen onnistunut pääsemään makeanhimosta eroon. Maitosuklaata kun tuli vedettyä helposti levyllinen, kun taas vegaanista suklaata riittää yksi pala jos tekee mieli makeaa. Vielä en ole kuitenkaan kärsinyt makeannälästä, enkä varmaan tule kärsimäänkään.

 

Yhteenvetona voisi sanoa, että elämänlaatuni on parantunut todella paljon! Olisi pitänyt selkeästi jo aikaisemmin kokeilla vegaanisuutta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Tämä on selkeästi se minun loppuelämän ruokavalio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mielenkiinnostasi kommentoimiseen! :)

© Katinkontit. Design by FCD.