maanantai 10. tammikuuta 2022

Miksi ryhdyin vegaaniksi?

Minä, entinen ketoilija kokelas ja eläintuotteiden suurkuluttaja, päätin tehdä täysikäännöksen ja ryhtyä vegaaniksi. Mikä sai minut muuttamaan elämäntapojani? Minäpä kerron. 

miksi ryhdyin vegaaniksi

Aloitetaan nyt vaikka sillä, että moni joka on lähempää seurannut ketokokeilujani, on varmasti huomannut minun lipsuvan helposti ketoelämäntavasta pois. Tämä on saanut aikaan noidankehän, jonka vuoksi olen päässyt laihtumisen sijaan lihomaan. Suuri rasvojen käyttö + lipsumiset saivat tämän aikaan. Tämä on kuitenkin vain raapaisu pintaa. 


Ketoilusta jäi kuitenkin paljon hyvää. Pääsin tutustumaan itselleni uudenlaisiin kasviksiin, kuten ruusukaaleihin ja maa-artisokkiin. Tämän myötä rakastuin erilaisiin kasviksiin ja nautin niiden syömisestä.  Tämäkään ei vielä ole kuitenkaan pohjimmiltaan se syy, miksi ryhdyin täysipäiväiseksi vegaaniksi. 


Suurin syy elämäntapamuutokseen on se, että en voisi koskaan satuttaa toista elävää olentoa tai riistää elävältä olennolta henkeä tuntematta siitä syyllisyyttä. Jo viime kesänä tuntui pahalta riistää henki kalastamaltani kalalta ja syödä se. Miksi siis söisin toisen tappamaa eläintä, jos itse en siihen pystyisi? 


Tuolloin kuitenkin asiat jäivät vain muhimaan pääkoppaani ja tavallaan uusi vuosi ja uusi minä antoi vasta parhaimman ponnahduslaudan vaihtaa suuntaa. Olen ehkä myös alitajuntaisesti jättänyt muhimaan aikanaan Helena Telkänrannan kirjoittamat Millaista on olla eläin? ja  Eläin ja ihminen: Mikä meitä yhdistää? kirjojen sisällön. Molempia kirjoja suosittelen kovasti lukemaan, niissä on paljon hyödyllistä tietoa!


Monesti suositellaan, että kun päättää ryhtyä vegaaniksi, se tehtäisiin pikkuhiljaa. Tunnen itseni ja tiedän, että en olisi pystynyt pikkuhiljaiseen muutokseen, vaan muutos täytyy tehdä kerralla isommin. En ole vielä kertaakaan katunut päätöstäni, enkä varmastikaan tule katumaan. Minä voin hyvin näin henkisesti ja fyysisesti tunnen oloni energiseksi! Tämä on selvästi minun loppuelämäni elämäntapa ja suunta, jota pystyn noudattamaan. 


Lähde mukaan vegaanihaasteeseen! Lisätietoja täältä tai somesta vegaanihaaste2022!
Oletko sinä tehnyt hiljattain elämäntapamuutoksen? Millaisen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mielenkiinnostasi kommentoimiseen! :)

© Katinkontit. Design by FCD.