sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Pari vinkkiä fiksumpaan rahankäyttöön

Haluan oppia fiksumpaa rahankäyttöä. Olenhan kasvanut yhteiskunnassa, jossa kulutus on se mikä määrää tahdin, ei ihminen. Näin olen oppinut käyttämään rahani impulsiivisesti siihen asiaan jota sillä hetkellä haluan, sen enempää miettimättä tarvitsenko sitä oikeasti. Haluan päästä tästä kierteestä eroon ja tehdä fiksumpia ratkaisuja rahankäytön suhteen. Haluan olla rahalippaani herra, enkä orja. 


Sanoisin, että No Buy Challenge vastaa näihin toiveisiini hyvin! Haasteen aikana kun rahaa ei saa käyttää kuin välttämättömiin ostoksiin, kuten ruoka ja muut elämisen kulut. Ei siis mitään muuta. Kuulostaa aika haasteelta, eikös? Tämä jos mikä on mitä parhain ratkaisu kierteestä eroon pääsemiseen! Hylätä entinen kulutuskeskeinen elämä kerralla ja opetella toimimaan täysin päinvastaisesti! 

pari vinkkiä fiksumpaan rahankäyttöön

Onnekseni olen jo ottanut käyttöön yhden asian helpottaakseni haasteen etenemistä, nimittäin budjetoinnin avuksi sovelluksen puhelimeen! Sovelluksen löytää ihan play kaupasta hakemalla rahan hallinta. Sinne on helppo lyödä kaikki menonsa kategorioittain ja näin näkee selkeästi, mihin menee eniten rahaa ja mistä voisi vielä supistaa. Tämän avulla olen nyt selvittänyt sen, miten paljon minulla menee rahaa turhaan ja kuinka paljon pitäisi haasteen alkaessa jäädä säästöön kuukaudessa. Puhutaan kuitenkin ihan parista sadasta eurosta! 


Suosittelen lämpimästi lähtemään liikkeelle siitä, että kirjaa yksinkertaisesti kaikki tulonsa ja menonsa ylös. Kuukauden jälkeen katsoo, mihin menee rahaa eniten ja voisiko jostain siitä kategoriasta tai täysin kokonaisesta kategoriasta luopua. Näin pääsee jo lähemmäksi fiksumpaa rahankäyttöä ja seurantaa. Sen jälkeen kokeile vaikka ihan vain kuukausi olla laittamatta rahaa mihinkään ylimääräiseen. Huomaatko eron? 


Seuraatko rahankäyttöäsi? Onko rahankäytössäsi parantamisen varaa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mielenkiinnostasi kommentoimiseen! :)

© Katinkontit. Design by FCD.